Wie ben ik?

Ik ben afgestudeerd sociaal geograaf maar van nature uit multidisciplinaire nieuwsgierig. Ik schrijf graag over sociaal economische vraagstukken. Soms meer gericht op het maatschappelijke vlak. Denk daarbij aan het huisvestingsvraagstuk, duurzaamheid, gezondheid en onze leefomgeving, soms meer op het financieel-economisch (monetaire) vlak. Is ons financieel economisch systeem gebaseerd op schuld/krediet houdbaar op deze manier?

Ik schroom daarbij de controversiële onderwerpen niet. Onderwerpen die misschien nu politiek incorrect genoemd zouden worden of waar vaak een taboe op ligt. Ik voel me thuis bij progressief open minded onderwerpen die gaan over de houdbaarheid en mogelijkheden van onze toekomst. Belangrijke vraag is hoe we onze maatschappij inrichten. Doen we dat op basis van financieel-economische factoren of houden we meer rekening met sociaal maatschappelijke zaken zoals geluk, welbevinden, gezondheid, omgeving, arbeid, ondernemerschap, biodiversiteit en intermenselijke relaties. Ik vind het fijn om creatief te denken (out of the box), aan de andere kant ben ik ook vrij rationeel-kritisch ingesteld. Zweverige types hebben leuke ideeën, maar het moet ook een keer concreet worden.

Zelf word ik blij als ik voldoende kan sporten (tennis, wielrennen, voetbal, volleybal etc.), zelf kan koken, in een kleine groep kan debatteren, ontwikkelen, samenwerken en ideeën kan uitwerken. Ik ben bijna altijd geïnteresseerd in de nieuwste technologie en snufjes, al heb ik zelf heel weinig materiële dingen nodig. Ik ben een enorme radio 1 liefhebber.