Wat wil ik bereiken?

Vanaf 2012 en misschien wel eerder ben ik bezig met nieuwe technologie die de wereld duurzamer en prettiger maakt. Hoe kun je met duurzame transportmiddelen de infrastructuur efficiënter en duurzamer inrichten. De magneet zweeftrein, de hyperloop zijn daar mooie voorbeelden van.

Het is daarbij belangrijk dat we niet alleen de logistiek verbeteren, maar ook de economie an sich. Op dit moment denk ik dat we dat stapsgewijs kunnen doen via de circulaire biobased economy/society. Een economie die meer gebruik maakt van biomassa uit de regio en deze op een meer efficiëntere wijze verwerkt en petrochemische grondstoffen op termijn vervangt. De sectoren energie, voedsel, grondstoffen, logistiek/distributie, entertainment spelen daarbij een belangrijke rol. Niet alleen binnen de sectoren. Cross-sectoraal liggen er juist mooie kansen die we nu nog teveel onbenut laten.

Daarbij wil ik graag lokale partijen betrekken die samen optrekken met grote organisaties die al in deze sector werkzaam zijn. Door samen te werken versterken ze niet alleen de economische structuur van de regio, maar kunnen ze ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een meer circulaire economie.

Concreet wil ik mij bezig houden met de volgende activiteiten:

  • Kennisoverdracht en bewustwording bij ondernemers, organisaties en burgers: biobased society
  • Onderzoek naar cross overs, samenwerking en nieuwe producten en diensten
  • Productontwikkeling en integratie van biobased producten en diensten binnen organisaties.
  • Systeem integratie: duurzaamheid en circulariteit gaan niet over 1 discipline, het is de verbinding zoeken tussen energie, grondstoffen, gedrag, economie en andere factoren.