Groen Gas Attero

Composteren en vergisten

Attero is in Nederland marktleider in de verwerking van gft-afval tot compostproducten en duurzame energie en de afzet daarvan. Hierin ligt ook de oorsprong van Attero.

In 1929 begon Attero met deze circulaire propositie op haar locatie Wijster. Nu zetten wij op zeven locaties bijna de helft van al het Nederlandse gft-afval om in ruim 300.000 ton compost. Op vier locaties produceert Attero bovendien ook groene stroom en groen gas uit gft.

Composteren en vergisten

In Tilburg, Maastricht, Venlo en Deurne staan onze tunnelcomposteerinstallaties; in Wijster en Moerdijk wordt in grote hallen gecomposteerd en in Wilp composteren we in de open lucht. In Tilburg, Venlo, Wilp en Wijster vergisten we bovendien gft en produceren uit het biogas groene stroom en groen gas. De installatie op onze locatie Venlo is uitgebreid met een speciale tweefasenvergister. Deze techniek biedt de mogelijkheid biosubstraatgrondstoffen te winnen. Op meerdere locaties wordt ook bedrijfsmatig organisch afval omgezet in bodemverbeteraars en duurzame energie. De houtachtige fractie die vrijkomt bij de verwerking van organische en groenstromen wordt ingezet in Attero’s Biomassa Energiecentrale in Odiliapeel. Met de geproduceerde stoom worden bij het ernaast gelegen bedrijf PEKA Kroef aardappels gestoomschild.