Energie van Ons

De energie van de toekomst is groen én lokaal

Energie VanOns is meer dan ‘gewone’ groene energie. Onze stroom wordt lokaal opgewekt door al bijna honderd energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. De winst die we maken, geven we terug aan de regio. Van dorpshuis via speeltuin tot weer nieuwe windmolens of zonnepanelen: Energie VanOns geeft de regio extra energie.

  • 100% groene lokale energie
  • Beslis mee wat er in jouw omgeving gebeurt
  • Samen zorgen we goed voor elkaar

Kies voor duurzame energie van eigen bodem en steun daarmee je dorp, stad of wijk. Meld je aan bij Energie VanOns en wij regelen gratis je overstap.

Onze beweging

Energie VanOns is meer dan een energieleverancier. Onze organisatie is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Honderden vrijwilligers doen al mee. Zonder deze mensen geen lokale groene energie.

Energieleverancier: Energie VanOns

Energie VanOns is het energiebedrijf dat de lokaal opgewekte groene energie levert aan onze particuliere en zakelijke klanten. Energie VanOns verzorgt hiervoor de administratie en de klantenservice. Daarnaast ontwikkelt en regelt het bedrijf de centrale communicatie, zoals de website, persberichten en sociale media.

Elke provincie een koepel

Energie VanOns is in 2014 opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Ús Koöperaasje, Drentse Kei en Groninger Energie Koepel. Elke koepelcoöperatie is voor een derde deel eigenaar van Energie VanOns. De koepelcoöperaties vertegenwoordigen weer hun eigen leden, de aangesloten lokale coöperaties.

Bijna honderd lokale energiecoöperaties

Energie VanOns en de koepelcoöperaties helpen lokale energiecoöperaties bij zowel de oprichting als de verkoop van hun groene energie. Bij Energie VanOns aangesloten coöperaties verkopen hun energie aan Energie Vanons, hoeven zich geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp en krijgen bovendien een vast bedrag per klant per jaar. Dat bedrag kunnen ze weer investeren in lokale plannen. De coöperaties zijn eigenaar van Energie VanOns.

Ontwikkelaar: Bronnen Van Ons

Bronnen VanOns is een coöperatieve ontwikkelaar die zorgt dat de lokale omgeving (omwonenden en bedrijven) weer zeggenschap krijgen over waar en hoe er duurzame energie wordt opgewekt. Dat doen ze door de lokale omgeving mede-eigenaar te maken van deze parken. Op die manier kan de lokale omgeving vanaf dag één mee praten, denken en beslissen. Bronnen VanOns bestaat uit een groep mensen die jarenlange ervaring hebben met grotere coöperatieve zon- en windprojecten in Noord-Nederland.

Zelf een energiecoöperatie starten?

Actief aan de slag met de lokale opwekking van groene energie? Zoek dan aansluiting bij een energiecoöperatie bij jou in de buurt of begin zelf een energiecoöperatie.